Į ką reikėtų atkreipti dėmesį apdirbant PEEK?

- 2021-10-12-

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį apdirbant PEEK?

 

PEEK pasižymi atsparumu aukštai temperatūrai, dideliu atsparumu dilimui, dideliu atsparumu tempimui ir geru antipirenu. Jis taip pat pasižymi karščiui atsparių plastikų atsparumu karščiui ir cheminiu stabilumu bei termoplastikų liejimo apdorojamumu. Ilgalaikė PEEK naudojimo temperatūra yra apie 260–280 laipsnių°C, trumpalaikio naudojimo temperatūra gali siekti 330°C, o atsparumas aukštam slėgiui gali siekti 30 MPa. Tai gera medžiaga aukštos temperatūros sandarinimo žiedams. PEEK produktai yra tinkami naudoti įvairiomis sunkiomis darbo sąlygomis. PEEK taip pat pasižymi puikiomis savybėmis, tokiomis kaip geras savaiminis tepimas, lengvas apdorojimas, stabili izoliacija ir atsparumas hidrolizei, todėl jis plačiai naudojamas kosmoso, automobilių gamybos, elektronikos ir elektros, medicinos ir maisto perdirbimo srityse. Dėl unikalių PEEK medžiagų eksploatacinių pranašumų PEEK produktai gali būti plačiai naudojami daugelyje sričių, tokių kaip naftos chemija, elektronika ir elektra, prietaisai, mašinos ir automobiliai, medicina ir sveikata, aviacija, karinė branduolinė energija ir pan.

 

PEEK medžiagos liejimo procesas apima liejimą liejimu, liejimą ekstruzijos būdu, liejimą pūtimu, presavimą ir mechaninį apdorojimą. Tarp jų mechaninis apdirbimas visiškai skiriasi nuo metalo medžiagų ir bendrojo inžinerinio plastiko terminio išsiplėtimo, šilumos išsklaidymo, elastingumo ir atsparumo dilimui atžvilgiu. Jei nebus atkreiptas pakankamas dėmesys, netinkamas veikimas sukels sprogimus ir netgi sugadins apdorojimo įrangą. .

 

Apdorojimo metu medžiagos plyšimo priežastys:Kadangi paties ruošinio įtempimas nėra visiškai pašalintas, apdorojimo metu įvyksta plyšimas.Sprogdinimas įvyksta, kai apdorojimo metu naudojamas per didelis peilis.Norėdami gręžti tiesiogiai, naudokite didesnį grąžtą, nes jį lengva suspausti ir sprogti dėl didelės pjovimo jėgos.Apdorojant gilias skyles, gręžtuvas nebuvo pakartotinai atitrauktas, kad pašalintų drožles, o drožlės nebuvo visiškai iškrautos, todėl dėl išspaudimo atsirado įtrūkimų.Nepakankamas aušinimas. Kai gręžimas nepakankamai aušinamas, pjovimo šiluma ir sukuriama pjovimo jėga yra per didelė, be to, ji sprogs.Jei tiekimo greitis yra per greitas, jis padidins vidinį PEEK strypo įtempį ir sprogs.Kadangi PEEK medžiaga yra atspari dėvėjimuisi, grąžto pjovimo briauna greitai susidėvi gręžiant. Šiuo metu, jei grąžtas nebus pagaląstas laiku, kietas gręžimas taip pat sukels sprogimą. Analizuojant sprogimo priežastis galima suskirstyti į du aspektus: medžiaga ir apdirbimas: pirma, jei neapdorotas detalės apdirbimo kiekis yra didelis, dėl susidariusios šilumos neišvengiamai atsilaisvins vidinis įtempis, dėl kurio deformuosis dalis. Ypač tos dalys, kurioms taikomi aukšti dydžio reikalavimai, turėtų būti atkaitintos vieną kartą po grubaus apdirbimo, o tada baigtos pagal dydžio reikalavimus. Pagrindinė terminio apdorojimo atkaitinimo funkcija yra pagerinti detalės kristališkumą, taip pagerinant jos stiprumą ir cheminį atsparumą, sumažinant vidinį įtempį, susidarantį ekstruzijos ir apdirbimo metu, ir pagerinti matmenų stabilumą platesniame temperatūros diapazone.

 

gz ideal turi ilgametę patirtį gaminant ir perdirbant PEEK produktus. Jis gali atlikti ekstruzinį liejimą, liejimą įpurškimu, formavimą suspaudimu ir apdirbimo formavimą. Jis gali sukurti ir gaminti liejimo ir suspaudimo formas pagal klientų brėžinius ir pavyzdžių reikalavimus bei pritaikyti įvairias specifikacijas, PEEK dalis ir gatavus gaminius, skirtus įvairiems tikslams. Įmonė turi ilgametę PEEK gamybos ir perdirbimo patirtį, dabar gali gaminti įvairios specifikacijos PEEK produkciją.