Atsargumo priemonės naudojant grąžtus Kaip galime užtikrinti naudojimo saugumą

- 2021-07-02-

Atsargumo priemonės naudojant grąžtus:

1. Dirbdami skirtingose ​​uolienose, pagal litologijos kietumą pasirinkite skirtingų tipų grąžtus, ašinį slėgį ir greitį; dirbdami minkštose uolienose, pakeisdami grąžtą viduryje, griežtai patikrinkite lydinį ant senojo grąžto delno ir kūgio, jei dantys nukrito iki skylės apačios, jei yra senas grąžtas bitai skylėje, griežtai draudžiama naudoti naują grąžtą originalioje skylėje; kai uolienoje yra įtrūkimų ar uolienų plyšių, kuriuos sukelia sprogdinimas ir darbas, sumažinkite ašinį slėgį ir greitį, kad išvengtumėte kraupių dantų.

2. Gręždami įrenginius, jie turi vadovautis principu, kad trys gręžimo elementai (vėjo slėgis, ašinis slėgis ir sukimosi greitis) atitiktų grąžto pavyzdžio rekomenduojamus parametrus.

3. Prieš eidami žemyn šuliniu, patikrinkite kiekvienos grąžto dalies išvaizdą, ar grąžto sriegio galinis paviršius atitinka gamyklinį numerį, nurodytą grąžto pakuotėje ir sertifikate; ar ant grąžto danties delno paviršiaus yra pažangiausias prekės ženklas, kad būtų išvengta padirbinėjimo.

4. Gręžtuvas turi būti tinkamai laikomas ant platformos, kad į gręžtuvą nepatektų dulkių ir kitų šiukšlių.

5. Kai gręžiamas naujas grąžtas, jį reikia naudoti esant mažam ašiniam slėgiui ir mažam greičiui 20-30 minučių, o po to palaipsniui didinti iki normalaus ašinio slėgio.

6. Darydami naują skylę nauju gręžtuvu, atkreipkite dėmesį į šiukšlių pašalinimą aplink skylę (akmenis, metalo laužą ir pan.), Sukdamiesi, vėdinkite ir sulėtinkite greitį, arti paviršiaus, kad išvengtumėte staigaus gręžimo ir smūgio pažeidimas grąžtui.

7. Kai gręžimo įrankis yra skylėje, griežtai draudžiama važiuoti atbuline eiga, kad grąžtas nepatektų į šulinį.

8. Kai grąžtas yra skylėje, o oro kompresorius staiga nustoja veikti, šlakas gali lengvai patekti į grąžtą. Todėl griežtai draudžiama ilgą laiką suktis, dėl to guolis nusidėvės, šlakas pakartotinai sulaužys (arba įstrigs) ir pagreitins grąžto nusidėvėjimą.

9. Atliekant įprastas perforavimo operacijas, pagrindinis oro kompresoriaus oro kelias neturėtų smarkiai nutekėti, kad būtų užtikrintas pakankamas oro kiekis ir oro slėgis, kad pratęstų grąžto tarnavimo laiką.

10. Griežtai draudžiama naudoti išlenktus gręžimo vamzdžius, kad būtų išvengta netolygios jėgos trims grąžto delnams ir pagreitintas grąžto pažeidimas.

11. Gręžtuvo laikiklis turi būti atsparus drėgmei ir vėdinamas. Pervežimo metu griežtai draudžiama trankyti kūgius ir siūlus.